25.02.2013

Kemeraltı Alışverişi

Başlığa alışveriş yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım ama aldıklarım üretime yönelik şeyler olduğu için kararsızlığım geçti. Ben blog aleminde yeni sayılırım. O kadar çok rastlıyorum ki şunları aldım bunları bitirdim tarzda yayınlara. Belki çok önceden beri vardır. Zaten çılgınlar gibi tüketim yapan bir toplumuz. Televizyonlarda, radyolarda, gazetelerde, dergilerde, sokaklarda her yerde bin türlü reklama maruz kalıyoruz. Bir de yapılan alışverişi yayınlayıp iyice iştah kabartmaya gerek yok bence. Böyle söylüyorum ama izlediğimde nasıl etkileniyorum :) O an o şeyler olmazsa olmaz hissine kapılıyor insan ister istemez. Halbuki özellikle kozmetik bir ton kimyasal dolu. Cilde zararı olduğu gibi her hafta bunları bitirdim ürünlerinin plastik kapları da doğaya zararlı. Çok sevdiğim bir hocam bir gün derste "Dünyaya bir şey olmaz çocuklar. O kendini yeniler yeniden bir hayat başlar. İnsan kendi yaşayabileceği dünyayı mahvediyor. Biz gideriz başkaları gelir" demişti. Bu kadar net aslında.

24.02.2013

Film önerisi: Life of Pi

                        Uzun zamandır izlediğim en iyi filmlerden biri Pi'ninYaşamı.

22.02.2013

Fırat :)

                                     Fırat'ı çok seven bir arkadaşıma hediye.
                              Facebook sayfam için  Keçeden 'i ziyaret edebilirsiniz.

16.02.2013

Huzur

Bu fotoğrafa "Dikkat Sanat Var"da rastladım. Begonvil'in sardığı muhteşem manzaralı teras. Gözlerimi kapadım orada olduğumu hayal ettim. Şehrin karmaşasından uzak böyle bir yerde yaşasam ne de güzel olurdu..

Yeni kılıflar




13.02.2013

Keçeden Winx'li Çanta

                         Yine minik bir kıza hediye olarak yaptığım minik bir çanta.

10.02.2013

Kediler ve Sümbüller

                              Kedili kılıfları neredeyse bitirdim. Tamamlananlardan bir kısmı.

5.02.2013

Kediler


Bu aralar çılgınlar gibi keçe çalışmak istiyorum. Ama sınavlardan, İzmir memleket arası mekik dokumaktan istediğim kadar yapamıyorum. Bu kedili kılıfları da bir gün sadece kedileri kestim bir gün diktim sonra öylece kaldılar. Gözler ve tasmalar eklenip kenar dikişi yapılacak.
Bu sevimli çanta da on yaşındaki minik kuzenimin tasarımı. Pazar günü uyandığımda bizdeydi. Canı sıkıldı ve günümüz çocukları malum hemen bilgisayar, oyun falan aramaya başladı. Ben de "Gel hadi keçe yapalım seninle" dedim. Ve bu çantayı kendi tasarladı hiç karışmadım :)


1.02.2013

Snoopy :)




Kılıf yapmaya başladığım ilk zamanlardan bu kılıflar. Acemiliğim belli oluyor :) Arkadaki çekip çıkarmaya yarayan kısmı artık kurdeladan yapıyorum. Bunlar bana hatıra olarak kalacak. Sırf Snoopy'li olmaları yeter.

Kedili telefon kılıfı yapım aşaması





 Özel sipariş üzerine yaptığım kedili kılıf. Çok severek yaptığım bir sipariş oldu.